Världens konstigaste hotell

De allra flesta av oss är förmodligen vana att krypa ner i en mjuk hotell säng med vita krispiga lakan och med en naturskön utsikt. Med dusch och med badkar, eventuellt ett skrivbord och en tekokare som lite extra lyx på kanten. Kanske vet man inte om att det finns hotell som till exempel erbjuder en miljö på havsbotten, eller hotell där man kan bo i ett träd eller i en kran högt upp i luften. Kanske vet man om det, men har undvikit att åka och har man aldrig hört talas om dessa lite mer udda hotellen så finns här den ultimata listan på hotellvistelser som bör finnas med på var mans bucket list.

Nordvästra Skottland, Rua Leigh Lighthouse

Befinner man sig i Skottland och vill spendera en natt eller två helt ensam utan störande grannar eller blinkande neonljus finns Rua Reidh Lighthouse beläget i Gairloch. Här  sover du inte i något övergett gammalt slott som man kanske kan tro utan här ges du möjligheten att njuta av tystnaden i en gammal fyr från 1910 talet. Hotellet har dock nio stycken rum så möjligheten finns att du eventuellt måste dela med någon annan men vill man boka hela fyrhuset för en ultimat eremit upplevelse kan du göra det för överkomliga 3600:- för två nätter.

Mälaren, Utter In

Exotiska Västerås stoltserar med ett av världens konstigaste hotell, vilket är ett projekt av konstnären Mikael Genberg. Långt ut i skärgården omgiven av obebodda öar står en röd liten stuga mitt i vattnet och det mest unika med hotellet är sovrummet som ligger tre meter under ytan och här väntar panoramafönster i alla fyra väderstreck. Omkring hotellet finns inga möjligheter till att handla eller få middag serverad så glöm inte det allra viktigaste, maten för hela vistelsen annars riskerar du att lämna hotellet väldigt hungrig dagen därpå då det även råder fiskeförbud omkring stugan.

Nairobi, Kenya Giraffe Manor

På Giraffe manor är giraffen din bordskamrat till middagen och hotellet räknas som det enda hotellet i världen där du kan spendera tid med vilda giraffer ifrån den utrotningshotade arten Rothschild samtidigt som du bland annat dricker en te eller läser en bok. Själva hotellet är från 1930 talet och de vänliga långhalsade besökarna är mer än gärna med och ser vad du har för dig under dagen. Är giraffer din grej är detta hotellet för dig.

Holland Sand Hotell

Varje år under sandslotts festivalen som pågår under september månad i städerna Oss och Sneek har du möjlighet att tillfälligt flytta in i ett eget sandslott på stranden. Hotellen som byggs helt i sand fungerar precis som vanliga hotell och har både toalett, wifi och rinnande vatten.När månaden är slut raseras byggnaden för att återigen byggas upp året därpå.

Idaho Dog Bark Park Inn

I landet där extremt är mellannamn hittar vi Dog Barn Park Inn som är precis som namnet antyder ett hotell och det speciella med hotellet är att det också är format som en hund. Inne i den enorma hunden finner du plats för fyra stycken gäster och en läshörna i näsan, inte något för den som inte älskar hundar med andra ord.

Idaho Dog Bark Park Inn

 

Comments are closed.