Välj rätt hotell på semestern

Vem tycker inte om att resa när man är ledig och då är det också vanligt att man bokar boende på ett hotell. Även om man inte har tänkt sig att tillbringa så mycket tid på hotellet är det ändå väldigt viktigt att välja rätt hotell.

Välj rätt hotell på semestern

Det är där du kommer att sova och förvara dina saker. För att du ska kunna få en så bra semester som möjligt är det viktigt att du får sova i en skön säng i ett rum där du kan känna dig trygg. Om någonting händer kan det vara väldigt skönt att det finns personal till hands som kan hjälpa till. Därför är det viktigt att du tänker igenom några saker innan du väljer vilket hotell du vill boka.

Vilken semester

Det första du måste fundera runt är vilken typ av semester du vill ha. Är det en charterresa där du vill kunna stanna på hotellet hela tiden? Då krävs att du bokar ett resorthotell med många restauranger och aktiviteter. Kanske ett som ligger precis vid stranden. Eller är det så att du planerar för en kulturresa där du vill kunna upptäcka maximalt med sevärdheter under dagarna? Då kanske ett enkelt men fräscht och säkert hotell med enklare standard är någonting för dig. Sen behöver du även bestämma dig för med vem du reser. Är det en familjeresa med barn kanske ett barnvänligt hotell med en rolig pool och barnklubb är det bästa valet. Reser du ensam med din partner kan det vara ett smart drag att inte åka till ett familjehotell då ni kanske vill ha det lite lugnt och romantiskt. Det finns även hotell med en åldersgräns som gör att det endast få bo personer över 16 år där. Kan vara ett mycket bra val om man vill sola vid poolen utan att riskera att bli nedstänkt av hoppande barn med stora uppblåsbara leksaker.

Läs recensioner

Innan du bokar är det mycket bra att först kolla upp vad tidigare gäster tycker om sin vistelse där. På nätet finns en mängd olika sajter som sysslar med att samla betyg och omdömen om hotell. Dels har bokningssidorna, typ booking.com, sina egna system för att låta gäster sätta betyg och sen finns det även helt fristående sidor, till exempel Tripadvisor som samlar omdömen om hotell, restauranger och sevärdheter samt upplevelser över hela världen. Om större hotell, som de stora researrangörernas stora koncepthotell som Sunwing Resort och Tui Family Life går det ofta även att hitta hela blogginlägg med bilder från hotellet. Sök på hotellets namn i Google och se vad som kommer upp.

Jämför priser

Det sista du ska göra innan du bokar är att jämföra priser. Dels mellan olika bokningssidor men även mellan olika tidpunkter. Också här finns bra verktyg online för att kolla upp allting. Tjänster som till exempel Momondo jämför priser hos olika bokningssidor så du snabbt kan se vem som har det bästa erbjudandet på det hotell du vill boka. Det kan skilja sig markant i pris mellan olika bokningstjänster och glöm inte bort att kolla upp vilket pris som gäller på hotellets egen hemsida.

Jämför priser

Comments are closed.