Utökad vistelse och destinationshotell

De flesta hotell bokar man per natt, men det finns hotell som man bokar veckovis eller till och med månadsvis, även om det inte är så vanligt att detta erbjuds. Dessa sorters av hotell som erbjuder utökad vistelse är ofta små till medelstora hotell, det finns inga hotell av modell större inom detta segment. På destinationshotell kan det erbjudas exklusiva privata boenden, exempelvis privata hus som tillsammans med andra hus liknar ett vanligt grannskap.

Staybridge Suites

Staybridge Suites är ett varumärke som tillhör InterContinental Hotels Group. Staybridge Suites är en kedja av hotell som riktar sig till gäster som planerar att stanna lång tid och till företagare. Staybridge Suites hotell finns för närvarande i USA, Storbritannien, Kanada, Mexiko och Latinamerika. Alla deras hotell har sviter som liknar vilken lägenhet som helst med kök och andra bekvämligheter. På hotellen erbjuds frukost och det finns även gym och fritidsaktiviteter här. Det första hotellet inom denna kedja öppnades i Alpharetta i USA år 1998 och märket växte snabbare än sina konkurrenter gjort. Kedjan har fått mycket bra kritik och många bra recensioner genom åren. Man har bland annat rankats högst i segmentet för förlängd vistelse och blivit utnämnt till ”Best in Customer Satisfaction”. Kundservice och det sätt man tillgodosett sina gästers behov har alltid fått bra kritik. De boende på hotell av denna sort kan vara allt från företagare som inte har en lokal för tillfället till den vars lägenhet fått skador på grund av en brand eller liknande och inte har någon annanstans att bo under renoveringen.

Destinationshotell

Destinationshotell introducerades 1998 när Private Retreats introducerades på marknaden. Sedan dess har mer än 30 företag lanserat destinationshotell. Dessa sorters hotell lockar oftast till sig familjer som vill ha fördelarna med flexibilitet och val i var de semestrar. En destinationsklubb går man med i för att få tillgång till en samling av fritidshus på olika platser runt om i världen, det är dessa som sedan kallas för destinationshotell. De som går med i dessa klubbar är framförallt välbärgade familjer som vill uppleva något nytt varje år. Destionationshotellen kan sedan befinna sig på skidorter som Aspen och Sun Valley eller strandnära lägen och öar som Fort Lauderdale, Maui och St Barts. Efter ökad efterfrågan har destinationsklubbarna införskaffat fastigheter i kulturella nav som New York City, Paris och London. Man har också skapat dessa så kallade destinationshotell på platser som Toscana, Bordeaux och Galapagos där man då kan vara med om upplevelser istället. Destinationshotell är dock inte bara det som en destinationsklubb äger, utan det man även förknippar destinationshotell med är exempelvis när man åker till en plats som har ett hotell på området som är knutet dit. Exempel på det kan vara när en familj reser till Disneyland. På området finns då deras eget hotell, Disneyland Hotel. Disneyland Hotel i Paris, Frankrike ligger precis vid ingången till Disneyland. På hotellet finns avkoppling för de vuxna i form av spa och annat medans det för de yngre gästerna finns aktiviteter och lekrum.

Comments are closed.