Unika och speciella hotell

Runt om i världen finns det hotell som inte är som de allra flesta. Unika och speciella hotell som ibland till och med är själva attraktionen. Oftast bor man på ett hotell för man har rest till en destination och behöver en sovplats. Men det finns hotell som är själva destinationen, alltså där hotellet är själva anledningen till att man reser dit.

Fortress Hotel

Spitbank Fort byggdes för att skydda staden Portsmouth i England mot attacker från vattnet. Idag är fortet ett mycket ovanligt hotell i Storbritannien och för att komma hit måste du ta din egna båt. På fortet finns bara nio sovrum. Hotellet har tre barer, en vinkällare, olika former av spelrum och en pool på taket för den som är sugen. Det anordnas även vin- och ostprovning för sällskap och skattjakt där man får utforska fortets hemliga utrymmen och hitta priser. Det går också att hyra fortet för exempel bröllop eller födelsedagar. Fyren som finns på fortet är mycket uppskattad, högst upp i denna har man en fantastisk utsikt över Englands vackra sydkust.

Henn Na Hotel Nagasaki

På detta hotell i Japan finner du robotar som sköter det mesta, allt från incheckning till att bära upp väskorna till rummet. Hotellet öppnade i slutet på sommaren år 2015 och blev världens första hotell bemannade av robotar. Förutom robotarna är hotellet i övrigt mycket högteknologiskt med exempelvis ansiktsigenkänning som ersätter rumsnycklar. Robotarna i receptionen är flerspråkiga och kan hjälpa dig med at checka in eller titta runt på hotellet. Att bo här är som att ta ett stort kliv in i framtiden. Hotellets ägare, Hideo Sawada, säger att han vill göra detta hotell till det effektivaste hotellet i världen. Detta genom att minska arbetskraften och att 90 procent av personalen ska bestå av robotar.

The Manta Resort

På The Manta Resort bor man i en flytande stuga som ligger cirka 250 meter utanför Zanzibars kust. Stugan har tre våningar och allt som ett vanligt hotellrum erbjuder. Här finns en lounge, takterrass och sovrum.  Sovrummet är det som lockar folk hit, det ligger nämligen fyra meter under vattnet. Från sitt sovrum får man en unik utsikt av revet och det marina livet runt omkring sig. Lamporna i sovrummet lockar alla möjliga sorts undervattendjur på nätterna, bland annat bläckfisk som ibland sätter sig på glasrutorna. Efter att man körts ut till sin stuga blir man lämnad ensam med en kajak, snorkel och simfenor. Middag serveras på en förutbestämd tid som du bestämt själv och detsamma gäller med frukosten. En mobiltelefon kommer finnas tillgänglig med de kontaktnummer som krävs ifall man behöver hjälp med någonting. Att bo här är dock inte gratis, tvärtom är det väldigt dyrt. Per natt får man nämligen betala 1 700 dollar. Utöver upplevelsen med att bo här erbjuder man andra aktiviteter som safari, djuphavsfiske, dykning och kajaksafari. Paket för de som är på smekmånad finns också tillgängligt och även ett safaripaket finns numera. Den som bor här kommer garanterat få en upplevelse de aldrig glömmer.

Comments are closed.