Spa hotell i Sverige

Visst behöver vi alla koppla av ibland, att få bli ompysslade och omhändertagna, att kunna varva ner och landa ur en stressig vardag. Det börjar bli allt mer populärt att resa iväg på spa, antingen över dagen eller på en weekend och Sverige har mängder av olika spa hotell att välja på utspridda ända från norr ner till söder och numera är det lätt att hitta ett bra pris för en återhämtningstripp.

Spa hotell i Sverige

De allra populäraste spa hotellen kan kosta flera tusentals kronor, medan de lite mindre är betydligt billigare än så. Billigast är såklart att besöka hotellet över dagen och nedan listar vi de fyra spa hotellen i sverige som definitivt är värda ett besök så snart som möjligt.

Arken hotel & art garden spa

Hotellet är ett av Göteborgs allra största spa anläggningar, det ligger beläget nära till både hav och stad och det har ett stort utbud av exklusiva och välgörande behandlingar. Art garden Spa är ett mobilfritt hotell där lugnet och välbefinnandet står i allra största fokus. Inspirationen på art garden spa är hämtad från de fem olika elementen, trä, eld, jord, metall och vatten och dessa återfinns i växlingarna vid varje årstid.

Varbergs stadshotell & Asia spa

Centrala varberg stoltserar med Asia spa, en lugn oas med 15 års gräns mitt i smeten av stan. Med fem minuters gångväg från tågstationen är Asia Spa hotellet är ett av de allra främsta i Sverige och har anor ända från 1902. Hotellet erbjuder förstklassig mat och unika spaupplevelser.  Alla de 178 stycken rummen är rökfria och här finns en smak för alla gäster då alla rummen är unika och har en total individuell inredning. På Asia spa har inspirationen av maten hämtats från de fyra olika årstiderna och rätterna ska i allra största mån vara lagade av säsongsbetonade råvaror som också är närproducerade.

Grand Hotel Spa

Klassiska Grand hotel i Stockholm är numera också känt för sin spa avdelning. Grand hotel erbjuder bland annat personliga tränare, klassisk svensk massage eller besök hos en doktor i kinesisk medicin. Inspirationen för hotellet är hämtat från miljön i närområdet, vatten, öar och den vackra skärgården, därför erbjuder spat något utöver det vanliga till exempel bastubad och kalla dopp. Dag spat erbjuder allt ifrån lyxiga behandlingar ensam till massage och tilltugg i goda vänners lag.

Sist men inte minst måste Selma spa nämnas

Selma spa är ett unikt spa hotell då det erbjuder familje spa under utvalda veckor och helger. Om man inte bara vill prova spa tillsammans med barnen erbjuder hotellet både lugna och fartfyllda aktiviteter och förutom olika spa behandlingar så har hotellet ett gym och erbjuder även en vacker utemiljö där man gärna kan ta sig en löptur innan middagen. Restaurangen är vida känd och maten är likaså här till största mån säsongsbetonad, lokalt odlad och även ekologisk.

Sist men inte minst måste Selma spa nämnas

Det finns otaligt fler fantastiska spahotell i Sverige och många har fantastiska erbjudanden om man bokar i förväg. I dagens stressade samhälle kan det definitivt  vara värt att spendera på avkoppling och varför inte lite lyx ibland.

Comments are closed.