Romantiska hotell i Europa

Kärleken har inga gränser sägs det och varför inte då korsa landsgränser för att uppleva en romantisk helg tillsammans. Att resa bort är underbart skönt och komma bort från det tråkiga vardagslivet. Då är det perfekt att boka in sig på en romantisk helg någonstans i Europa. Det finns alternativ för alla budgetar. Sedan är det bara att se till att packa resväskan lätt – ”Love is all you need” enligt en gammal slagdänga.

Visst kan det vara härligt att bara åka iväg som ett par och få tid att ägna sig lite tid åt varandra. Det är mysigt att checka in på ett vackert hotellrum, för att sedan beställa rumservice eller bege sig ut på upptäcktsfärd i staden tillsammans och samtidigt få se nya spännande historiska platser. Att smita iväg för en romantisk helg då och då är ett sätt att hålla kärleken vid liv.

Palazetto Madonna

Detta hotell hittas i det mytomspunna Venedig, Italien. Palazetto Madonnas rum har inspirerat rokokon, på ett stilrent sätt med influenser av modern design och italiensk estetik. Efter att lämnat väskorna uppe på rummet är det mysigt att stiga ombord på vattenbussen som tar sina resenärer till Campo Santa Margherita. Där kan man avnjuta en underbart god måltid med bläckfiskbläck och polenta, som är en typisk venetiansk maträtt. Efter maten kan man ströva över Markusplatsen och insupa atmosfären, för att sedan så småningom krypa ned tillfredsställda i den vackra dubbelsängen med sidenlakan.

Montmartre Mon Amour

Montmartre Mon Amour

Redan på namnet får man indikation att hotellet ligger i Frankrike och närmare bestämt i kärlekens och romantikens stad Paris. Kvarteren runt Montmartre Mon Amour får vilket hjärta som helst att slå extra slag. Staden är gjord för par som älskar varandra. Att promenera genom Paris gator, fönstershoppa längs med Place Vendôme, sätta sig att fika på den underbara terrassen på Café St. Regis och njuta av utsikten över staden.

Precis alldeles intill den vackra kyrkan Sacré Coeur finns hotellet Montmartre Amour. Varje rum har inretts med kända par från Frankrike som till exempel Simone de Beauvoir och Jean-Paul Satre. Romatiksfaktorn är mycket hög på hotellet och kan knappast bli så mycket bättre än så. Kultur och kärlek är Paris i ett nötskal.

Witchery by the Castle Hotel Edinburgh

För att höja den romantiska nivån kan man alltid checka in på Witchery by the Castle Hotel Edinburgh i Edinburgh, Skottland, som är ett grått stenslott med massor av historia. Detta ikoniska slott är perfekt för par som både vill ha romantik och är nyfiken på att smaka på whisky. Omgivningen är vacker och Price Street Garden är en grön och vacker trädgård med många ställen för att gömma sig för att spontanhångla. Blir det i det kyligaste laget är det bara att besöka en eller flera av pubarna längs med Royal Mile. Ett tips är att besöka en av pubarna på något annat ställe eftersom drickat är dyrare på turiststråken.

Att bo på Witchery by the Castle Hotel Edinburgh ä ren härlig belöning för kroppar som är trötta kroppar. Det är bara att krypa ner i de lyxiga och mjuka sängarna efter att tagit skönt bad i det lyxiga viktorianska badkaret. Vistelsen kommer göra att man alltid skulle vilja bo så, om man hade haft råd förstås!

Comments are closed.