Lyxiga hotell i Sverige

Vare sig om du söker lyxiga hotell i Sverige eller utomlands så är detta en guide i vad man bör tänka på, dock med fokus på lyxhotell i Sverige. Sverige, detta nordiska land i norra Europa, är en symbol för modern civilisation, hög levnadsstandard och kulturell återupplivning, i en spektakulär naturmiljö. Den höga skärgårdstadsstatusen som råder gör Stockholms huvudstad unik. Du kan resa med båt och se ut över grönt landskap omgivet av historisk arkitektur och röda småhus. Bland de mest besökta öarna är Fjäderholmarna, Sandhamn eller Vaxholm. Norr om huvudstaden finner vi Höga Kusten en region för att njuta av med platser som omges av låga kullar intill Östersjön. Härnosand och Örnsköldsvik är referensplatser. Skuleskogen, nationalparkens skönhet har gjort det till ett världsarv av Unesco.

I Göteborg, landets andra stad på västkusten, har ett nätverk av kanaler som byggdes på 1600-talet. Den läckra kusten vid Bohuslän, i norr, inger ett djupt inre lugn. I Västra Götaland finner man monolitiska stenformationer som kallas raukar och dessa är helt beundransvärda.

Turism och lyxhotell

Vandringsentusiaster kan här finna de mest kända rutterna i världen, Kungsleden eller Camino Real; upptäckt i början av 1800-talet och sträcker sig 400 km från Abisko i svenska Lappland, till Hemavan, omgiven av alpina landskap. I detta land finns det många charmiga hotell och lyxhotell som varit populära under många år. Vi som är i Stockholm känner alla till en av världens mest kända hotellföretag Grand Hotell. Storslaget, magnifikt och lyx på högsta nivå. Hotellet har toppat listor på lyxhotell i världen och i Sverige. Är man i Göteborg hittar man hotell som Upper House med sin välkända restaurang och spaanläggning, Dorsia Hotell är ett annat i Göteborg. Har får du rum på hög lyx-nivå. Det är ett lite mindre hotell med 37 rum.

Turism och lyxhotell

Turism och lyxhotell

Andra hotell i Stockholm är Lydmar Hotel; ett läcker dock avslappnat hotell i dom finaste kvarteren. Här får du en service som heter ”duga”. Söker du ett lyxigt boutiquehotell så har du Bank Hotell som erbjuder rum med fantastisk utsikt över stan. Terrasserna är inte att leka med. Norr om Stockholm har du dessutom 1909 Sigtuna Stadshotell. Här finner du Sveriges minsta lyxhotell. Har bor du kungligt (bokstavligt) med historik av kungligheter som bott i rummet. Söker du något mer konstnärligt så har du At Six i Stockholm, ett nytt fräscht hotell som tagit hem ett par priser för sin makalösa design. Ligger mitt i navet till de mesta som händer på stan. Söker du ett annat kungligt hotell på Strandvägen i Stockholm så har du hotell Diplomat, här får du en utsikt över vatten och som är utöver det vanliga i Stockholm.

Vidare har vi även Nobis hotell här har du bar, restaurang i allra högsta klass. Det finns dock många fler. I Åre, i norra Sverige har du Copperhill Mountain Lodge som också tagit hem priser för lyx och fantastisk service. Detta är några av dom lyxhotellen som finns och tillhör de mest populära i Sverige.

Comments are closed.