Lyxhotell

Lyxhotell har funnit så länge som hotellen har funnits. De har dock utvecklats och ser väldigt annorlunda ut idag än vad de gjorde för 50 år sedan. Men lyxhotellen skiljer sig åt också i form av vad som erbjuds. Lyxhotell som samtidigt är resorts har ofta aktiviteter för hela familjen medans andra lyxhotell kanske fokuserar mer på affärsresenärer och då istället erbjuda en personlig service av hög kvalitet. Att gästerna har tillgång till gym och liknande är ofta vanligt och restaurangerna håller vanligtvis mycket hög kvalitet.

InterContinental Carlton Cannes

Dagens lyxhotell är inte längre bara hotell, utan det är mer som att vara på semester. Här finns ofta spa-anläggningar, aktiviteter i olika former, toppkvalitetsrestauranger, pool och en service som är svår att få någon annanstans. Det är dock inte ett krav att ett lyxhotell ska ha exempelvis spa eller pool för att få klassas som ett lyxhotell. Med en restaurang i världsklass och service i samma klass så räcker ofta det för att klassas som lyxhotell. InterContinental är ett bra exempel på en hotellkedja som driver lyxhotell. InterContinental Hotel & Resorts har mer än 180 hotell i cirka 60 länder över hela världen. Företaget startades redan 1946, då som ett dotterbolag till Pan American World Airways. Deras hotell i Cannes, Frankrike är det mest prestigefyllda hotellet att bo på under filmfestivalen i Cannes och fungerar som ett huvudkontor för affärsuppgörelser inom filmindustrin under den tiden. Här finns en restaurang av hög kvalitet, en privat sandstrand och en terrass med en magnifik sjöutsikt. Hotellet har varit utsatt för flera juvelrån som fått stor medial spridning. 1994 blev juvelaffär inne på hotellet rånat av tre män med automatvapen. De kom undan med juveler för ett värde av mer än 60 miljoner dollar. 2013 inträffade det som kommit att kallas för Carlton Intercontinental Hotel Heist. Mitt på blanka dan stal en tjuv juveler till ett värde av 137 miljoner dollar. Juvelerna var del av en utställning av den israeliska miljardären Lev Leviev. Det båda dessa två rån har gemensamt är att ingen har gripits för brotten.

InterContinental Hong Kong

Ett annat av InterContinentals hotell som är känt av många är deras lyxhotell i Hong Kong. Deras Presidential Suite är listad som nummer 15 på listan av världens dyraste hotellrum. Med ett pris på 13 715 dollar per natt förstår man att den hamnar högt upp på listan. En annan sak som gjort hotellet känt är maten. Deras japanska restaurang Nobu har hamnat högt på flera listor av de bästa restaurangerna. Bland annat har den ofta hamnat på topp 20 över Asiens bästa restauranger. Deras andra restaurang Yan Toh Heen är snäppet vassare till och med. Den innehar för närvarande två Michelin-stjärnor och fem stjärnor från Forbes Travel Guide. Restaurangen är erkänd som en av världens bästa kinesiska restauranger som är specialiserade på det kantonesiska köket.

På hotellet finns en spa-anläggning, Tai-Chi och yoga och ett fitnesscenter med tillhörande pool, både inomhus och utomhus. När man bor här så har man allt man behöver under samma tak.

Comments are closed.