Hotell med en unik upplevelse

Det finns hotell och sedan finns det hotell. Vanligen besöker man ett hotell då man är på någon vistelse och hotellet fungerar mer som en plats för övernattning och en plats där man kan äta och dricka men huvudpunkten brukar sällan vara själva hotellet. Men det finns naturligtvis undantag och det finns så makalösa hotell och människor reser enbart för att stanna på själva hotellet och det av en eller flera anledningar. Denna artikel kommer att handla om olika unika hotell som erbjuder mer än bara övernattning och mat.

En upplevelse utöver det vanliga

Las Vegas är och var en väldigt populär destination för människor som vill spela på casino och se shower och musikaler och faktum är att gästerna sällan lämnar hotellet då man har allting i ett och varje hotell. Med tiden så har många insett att ett hotell behöver inte bara vara en plats för övernattning utan kan erbjuda mycket mer och vissa hotell har blivit så unika att människor världen över besöker enbart för hotellets skull.

I Jukkasjärvi, Sverige hittar man världens kanske mest berömda ishotell som grundade redan 1989 och beräknas bara väldens största ishotell. Varje år anläggs hotellet med is och snö och anläggningen har även fasta byggnader året om. Det är en unik upplevelse att sova i ett rum helt gjort av is varför detta hotell är en given favorit på denna lista.

När hotellet är själva turistmålet

När hotellet är själva turistmålet

När hotellet är själva turistmålet

Hotellanläggningen Lions Sands som man hittar i Sydafrika är ett måste för den exotiske. Istället för ett maffigt hotell så har anläggningen flera olika trädkojor som ligger ute mitt i savannen där man alltså kan spana efter riktigt exotiska djur och samtidigt skåda stjärnskådning. Ett riktigt roligt och unikt äventyr.

Conrad Hilton Hotell i orten Rangali på Maldiverna erbjuder, förutom all lyx även villor på två olika öar där man möts av ljusblått hav och vita ständer. Det som gör hotellet unikt, eller rättare sagt dess restaurang är att själva restaurangen ligger under vattnet där man kan under en middag se rockor, hajar och mycket annat.

I Chile hittar man Montana Magica Lodge som är en upplevelse utöver det vanliga. Här bor man nämligen i en grotta! Hotellet är som taget ur en sagovärld och man bor alltså i en bergformad byggnad som påminner om en grotta och som ligger passande i ett stort naturreservat. Gillar man skog och natur är detta hotellet för dig.

I Tanzania hittar man det unika hotellet Manata Resort där man bor i ett flytande hus under vattnet. Som världens enda flytande hotell så är detta något utöver det vanliga där man alltså bor och sover under vattnet och där det finns även tillgång till en av världens bästa dykplatser.

I grannlandet Finland hittar man Hotell Kakslauttanen som är en grupp igloo mitt ute i vildmarken där man alltså sover under en bar himmel och kan uppleva norrskenet men också andra fantastiska naturfenomen. Fler och fler människor upptäcker unika hotell och alltfler hotell satsar på upplevelser utöver det vanliga varför det kan vara en bra idé att besöka ett hotell som erbjuder det där lilla extra.

Comments are closed.