Fullservicehotell

Hotell av sorten fullservice kan sägas ge gästerna en allt-i-ett-upplevelse, men priserna är därmed ofta högre. Här finns tvätt- och transfertjänster, restauranger, spa- och fitnessanläggningar, rumservice och personal för att hjälpa till med bagage. Övriga tjänster kan vara tillgång till dagens tidningar, att man kan bli väckt vid en speciell tid med mera. Det finns dock ingen strikt definition över vad som krävs för att vara ett fullservicehotell, men man kan ju förstå själv att ett hotell utan restaurang inte klassar in där.

Olika klasser av fullservicehotell

Det finns såklart fullservicehotell av olika klass. Någon direkt låg klass finns inte, men det finns en mediumklass, hög klass och lyxklass. Fullservicehotell av mediumklass kan exempelvis vara Holiday Inn medans fullservicehotell av högre klass kan vara Hyatt Hotel. Lyxhotell inom denna sort av hotell är Ritz-Carlton. Mellan dessa finns det en del skillnader i läge och faktiskt vad de kan erbjuda, eller hur mycket av varje sak de kan erbjuda. Hotellen av mediumklass är ofta populära och har mycket kunder, hotellen är stora med många rum. Gästerna vill ha full service till ett rimligare pris än hotellen i klassen över. Dessa hotell ligger ofta nära motorvägar, flygplatser och stadsdelar i mindre städer. Hotellen av hög klass har ofta byggt upp sig ett namn, och deras namn är ofta det som lockar folk dit, man vet att det här är ett bra hotell. De ligger oftast i stora städer, nära kasinon, internationella flygplatser eller stora turistmål. Här brukar det finnas fler gästrum och möteslokaler än i hotellen av mittenklass. Affärer inom hotellområdet är vanligt, exempelvis presentaffärer. Lyxhotellen befinner sig ofta i stora städer och har ett klientel som är villiga att betala stora summor för hög kvalitetsnivå. I princip så är de allra flesta lyxhotell fullservicehotell.

Holiday Inn

Denna stora hotellkedja är ett bra exempel på hotell som erbjuder sina gäster allt man kan tänka sig att ett fullservicehotell bör göra. Holiday Inn är ett dotterbolag till InterContinental Hotels Group. Holiday Inn grundades som en motellkedja i USA men har idag vuxit enormt och är en av världens största hotellkedjor med cirka 1 150 aktiva hotell. Standarden på dessa hotell runt om i världen är väldigt olika. I USA är exempelvis rummen oftast mycket enklare än vad de brukar vara på hotellen som befinner sig utanför USA:s gränser. Holiday Inn har än så länge inget hotell i Sverige. I Singapore har de dock flera hotell, närmare bestämt sex stycken. Ett av dessa är Hotell Inn Express Singapore Clarke Quay. Hotellet är beläget i närheten av Singapore River, Robertson Quay och Central Business District. Hotellet lockar till sig en hel del affärsresenärer. Hotellet ligger dessutom i närheten av Singapores stora attraktioner som exempelvis Chinatown, Little India och Marina Bay Sands. På grund av det lockar det även till sig nöjesresenärer. På taket av hotellet finns en så kallad Infinity pool där man får en utsikt över hela staden. Hotellet har 442 rum och för den som någon gång ska besöka Singapore finns det en stor chans att man hamnar just här.

Comments are closed.