Familjevänliga hotell på kanarieöarna

Kanarieöarna är ett av våra mest omtyckta resmål och de är även ett av de äldsta. Nån gång redan på 1950-talet gick de första charterresorna till Las Palmas på Gran Canaria. Sen dess har turistnäringen utvecklats ordentligt och numera kan man resa till flera av Kanarieöarna. Populärast är de största öarna Teneriffa och Gran Canaria där det har växt upp stora turistorter på framförallt de sydvästra delarna av öarna. På Gran Canaria och Teneriffa finns också två av Vings stora familjehotell Sunwing. Vi ska här berätta lite mer om dessa familjevänliga hotell.

Bada på vintern

Den populäraste tiden att resa till Kanarieöarna är under vinterhalvåret. Ögruppen i Atlanten bjuder på ett stabilt klimat med värme året runt. I januari kan du räkna med att vädret är väldigt likt det som vi har här under vår sommar. Alltså ungefär 25 grader varmt och viss risk för regn. Även om det är mulet eller regn någon dag så brukar det gå bra att bada ändå om hotellet har uppvärmd pool. En stor fördel med Vings Sunwing hotell är att de håller sina pooler ordentligt uppvärmda. Det räcker inte med att poolen värms upp till 18 grader utan Sunwing ser till att poolen håller runt 28 grader. Perfekt för dig med badglada barn som vill vara i länge och bada. På så sätt slipper de att bli helt blåfrusna. De har även en badvakt vid poolområdet som håller uppsikt. Naturligtvis är det du som förälder som måste hålla koll på dina barn men det kan var skönt att ha ett par extra vakande ögon på plats.

Gran Canaria

Det Sunwing hotells om ligger på Gran Canaria finns i den lilla byn Arguineguin som ligger på den sydvästra delen av ön. Det är en mycket liten och lugn by så detta resmål passar dig som mest vill ta det lugnt och vara på hotellet. Hotellet har ett fint läge precis vid havet och i stort sett alla rum har havsutsikt, mer eller mindre, som kan betraktas från stora balkonger. Från det stora poolområdet har man också fri utsikt över Atlanten. Där kan du bada i en stor pool med cirka 1,5 meters djup. En lite mindre, grundare pool finns också och till sist finns plaskpool till de minsta. Den har en segelduk över sig som skydd mot solen. I området finns inte så mycket att hitta på men bussen ner till Maspalomas tar endast cirka 15-20 minuter och går ofta. Det är lätt att ta sig fram med buss på Kanarieöarna och busschaufförerna är vänliga och hjälper dig gärna till rätta.

Gran Canaria

Teneriffa

Sunwings hotell på Teneriffa ligger i den stora turistorten Playa de Las Americas på sydvästra delen av ön. Det är ett större komplex av flera turistorter som har växt samman och tillsammans sträcker sig cirka en mil efter kusten. Hotellet ligger i den norra, lite lugnare delen av orten som kallas för Fanabe. Här är det lite lägre hotellbyggnader och inte så mycket barer och shopping. Vill man däremot ha lite mer action är det bara att gå ett par kilometer ner längs strandpromenaden så är man mitt i gyttret av försäljare och barer.

Teneriffa

Comments are closed.