Barnvänligt hotell på mallorca

Mallorca är ett populärt resmål bland oss svenskar och naturligtvis finns där ett stort utbud av hotell. Den lilla ön i Medelhavet har många små fina orter där det finns hotell. Allt från storstadsliv i Palma till små bergsbyar som Valdemossa.

 

Barnvänligt hotell på mallorca

Den mest barnvänliga badorten är dock Alcudia på den nordöstra sidan av ön. Här finns en flera kilometer lång sandstrand i en bukt. Med sin vita sand och långgrunda botten är den sen länge barnfamiljernas favorit. Efter stranden ligger de stora hotellbyggnaderna och flera av dem är speciellt anpassade för att passa familjer som reser med barn. Ett av dem är Tui Family Life Alcudia Pins som är ett stort hotellkomplex precis vid stranden där stora som små kan roa sig hela dagen och kvällen också för den delen.

Stort poolområde

När man kommer in på hotellområdet går det inte att undvika att lägga märke till det stora poolområdet som ligger centrerat i anläggningen. Här finns flera olika pooler, både för små barn och för lite större barn. En av poolerna har ett litet leklandskap med en rolig fisk som sprutar vatten. Den poolen är väldigt grund och passar till mindre barn. En bit bort från den ligger den stora poolen där det också finns en mindre vattenrutschkana. I den stora poolen brukar det ibland ordnas simskola. För de minsta barnen finns en liten plaskpool med ett soltak över. Runt den finns också solstolar där föräldrarna kan sitta så de kan hålla full uppsikt på sina barn. Det finns även en fyrkantig sportpool där det brukar ordnas med vattenaktiviteter som undervattenspolo och volleyboll.

Nära till stranden

Den som inte tycker om att bada i klorvatten utan hellre kastar sig i böljan den blå när det är dags att bada kan bara gå lite drygt hundra meter så befinner man sig mitt på den underbara stranden. Här finns solstolar att hyra för den som vill eller så tar man bara med sig en handduk och slår sig ner där det är ledigt. Alcudia Pins ligger precis i slutet av den långa räckan av hotell som leder ut från Alcudia. Det gör att den här biten av stranden är mycket lugnare och inte belamrad med så mycket folk. Det finns gott om plats även under högsäsong. Från stranden har man en helt sagolik utsikt över Alcudiabukten och de omgivande bergen. Från en träbrygga kan man ta en turbåt in till centrum eller till andra delar av stranden.

Många faciliteter

Det stora hotellområdet inrymmer flera byggnader med rum, restauranger och matbutik. En av restaurangerna serverar buffé till frukost, lunch och middag. All inclusive kan köpas av den som önskar det. Annars ligger en del restauranger i närheten och buss in till centrum tar cirka 15 minuter. På området finns även två à la carte-restauranger med olika menyer. En grillrestaurang och en med tapas. Båda de två restaurangerna ligger vid havet med fin utsikt. Det kan var en bra idé att boka bord i förväg till om man vill äta middag där. Hotellet erbjuder också barnklubb både på skandinaviska språk och engelska.

Många faciliteter

Comments are closed.